Energieleveranciers Enschede Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €275 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Enschede vergelijken is gemakkelijk met behulp van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ontdekt direct de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Ontdek aantrekkelijke aanbiedingen die men standaard niet bij bijv. De Vastelastenbond of Qwint ontvangt. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat moeiteloos en prettig. Hier lees je praktische feiten en handreikingen voor het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Enschede

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Enschede? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te markeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt beïnvloed door indicatoren zoals: gas- en stroomverbruik en woning. Uiteraard moet je meer mee laten wegen dan enkel de energietarieven. Dit bepaalt slechts ten dele de uiteindelijke energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening: jij betaalt regiotoeslag, vastrecht, netbeheerkosten, leveringkosten, energiebelasting: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Verder hanteren flink wat bedrijven een royale welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Deze loopt op van €140 t/m €240. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Oosterhout.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het gaat om best een moeilijke calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Enschede juni 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je totale jaarverbruik in. Vervolgens tref jij een resultatenpagina met de beste energie aanbieders. Je vindt zo handig de goedkoopste leverancier van stroom en gas. De overstap is binnen no-time doorgevoerd. Hulp nodig bij het schatten van jullie energieverbruik? Hierna vind je het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type huis Gasgebruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Soort huishouden Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.900 kWh 600 m³
2 personen 2.150 kWh 1.150 m³
Familie (1 kind) 2.750 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.675 kWh 1.725 m³
Gezin + 3 kinderen 4.075 kWh 2.100 m³

Alle maatschappijen

Alle erkende providers vergelijken. Van Anode Energie tot aan Qwint.

Vind het goedkoopste pakket

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Bespaar tot wel €335 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Enschede

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een goedkoop energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Via onze speciale vergelijker kun jij vlug energieprijzen Enschede vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en ook stoom/gas verbruik in en kies ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een bepaald pakket? Dat is te vinden in website van de aanbieder. Profiteer nu van alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Bekijk de handige stappen op deze pagina en bekijk ogenblikkelijk de beste of voordeligste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Zandberg afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Enschede?

 1. Voer jouw locatie in (Overijssel)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Enschede juni 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Enschede? Hier doorzoek jij een lijstje met gangbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Vattenfall, Greenchoice, Pure Energie, Essent, Eneco maar ook ENGIE, Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl, Powerpeers uitgaande van een verbruik van 1650 kWh t/m 2750 kWh stroom en 700 m3 tot 1850 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land ben je vrij om te kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je ontevreden over jullie actuele maatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Kijk uit: doorzoek ten alle tijde de condities van het energiecontract. Wat is de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Enschede. Zodra jij een contract hebt afgesloten ontvang je een bevestiging van jouw aanstaande energiemaatschappij. Aan de hand daarvan tref je de prijzen en voorwaarden (zoals verbruikskosten, opslag duurzame energie, vastrecht, netbeheerkosten, aansluitkosten: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Zodra jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen mag je zonder kosten en zonder je te hoeven verantwoorden het pakket annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jullie lopende gas & licht pakket wordt stopgezet. In de meeste gevallen doet de nieuwe aanbieder dit. Let op: overstappen vanwege verhuizing? Jij zult dan dikwijls het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de aanstaande energiemaatschappij. Doorgaans gebeurt dit vlak voor de gekozen dag van overstappen, echter soms ook tot 15 dagen na de dag van overstappen. Jouw aanstaande energieleverancier geeft dit door aan de “vroegere” energieaanbieder waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal gas en stroom worden geleverd door de nieuwe energiemaatschappij in Enschede. Je kunt rekenen op een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Je kunt dit gewoon bijstellen. Daarnaast ontvang je een overzicht + eindafrekening van jouw oude energiemaatschappij. Lees verder over “Coteq Netbeheer groene stroom“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is momenteel iets waar veel mensen mee bezig zijn. Onder andere een woning zonder gas en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? 2 relevante opties zijn manieren zijn wind en zon (stroom). Veel leveranciers doen hier aan mee. De leveranciers bestellen zonnestroom en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor op je eigen huis of gaan voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan heel lucratief zijn. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en tevens je overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Jullie ontvangen hiervoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Enschede.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in vergelijking met Nefit, Atag, Vaillant, Remeha of Intergas ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zie je grote parken met windmolens. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder leveranciers werkt met deze vorm van groene stroom. Meer hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Nieuw: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Overijssel.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval je jouw eigen verbruik kunt terugdringen levert dat een besparing op. Niet alleen op de kosten, maar ook op de uitstoot van CO2. Ga zoveel mogelijk voor apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Enschede

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Enschede en bespaar op gas en licht!