Energieleveranciers Echten Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €565 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Echten vergelijken doe je razendsnel met onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je bekijkt rap de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Check alle tijdelijke acties die je niet via de website van aanbieders zoals Fenor en MAIN Energie ontvangt. Het oversluiten gaat eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Hier doorzoek jij functionele details en support ten behoeve van het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en hoe het zit ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Echten

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Echten? Er is helaas niet één energieleverancier te noemen die echt het goedkoopste is. Dit wordt mede bepaald door indicatoren zoals: energieconsumptie en woonplaats. Ook zijn er meer zaken belangrijk dan enkel de energietarieven. Dat beslaat slechts ten dele je rekening voor de energie. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: verbruikskosten, netbeheerkosten, aansluitkosten, energiebelasting, leveringkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook hanteren de meeste maatschappijen een hoge welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Doorgaans is dat zo’n €135 tot €195. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Nootdorp.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het betreft een aanzienlijk flinke rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Echten mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Aansluitend doorzoek je een opsomming met beschikbare energiecontracten. Jij kiest meteen de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is binnen enkele minuten gedaan. Tips gebruiken bij het doorgeven van jouw verbruik? Hieronder vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.850 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.175 kWh 1.075 m³
2 & 1 kind 2.725 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.775 kWh 1.750 m³
Familie (3 kinderen) 4.300 kWh 1.925 m³

Alle leveranciers

Alle erkende partijen vergelijken. Van Energieflex tot aan Innova Energie.

Besparen op je energie

Niemand wil teveel betalen voor energie. Bespaar tot wel €305 per jaar.

A la minute overstappen

Dit kan met de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Echten

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Door gebruik te maken van onze speciale vergelijker kunnen jullie eenvoudig energieprijzen Echten vergelijken. Voer je adres + verbruik in, en kies meteen het goedkoopste contract. Meer weten over een bepaalde leverancier? Klik dan op het bedrijfsprofiel. Vergelijk nu alle populaire energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen op deze pagina en check direct de “groenste” of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Willemstad afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Echten?

 1. Geef jouw postcode door (Drenthe)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het exacte verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Echten mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Echten? Op de site vind jij een ranglijst van veel bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Vattenfall, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Essent maar uiteraard ook Budget Energie, ENGIE, Qurrent, Oxxio, Energiedirect.nl gerekend met een verbruik van 1650 kWh – 3300 kWh stroom en 1000 m3 – 1900 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In Nederland bepaal je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga jij verhuizen, of ben je niet blij met jouw energiemaatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Advies: achterhaal wel de condities van de huidige energieleverancier. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Echten. Vanaf het punt dat jij een contract hebt afgesloten ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de gekozen leverancier. Hierin vind jij alle tarieven en condities (denk hierbij aan opslag duurzame energie, netbeheerkosten, leveringkosten, energiebelasting, verbruikskosten: ) van het energiepakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd energiecontract

Als het nieuwe contract binnen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het contract ongeldig verklaren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw actuele contract wordt stopgezet. Normaal gesproken draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Advies: stap je over doordat je gaat verhuizen? Dan moet je zelf dikwijls het contract opzeggen (online of per brief).

Doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw “nieuwe” energieleverancier. Normaliter wordt dit van je gevraagd zo’n week voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan ook best 1 of 2 weken nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande energiemaatschappij zal deze gegeven doorzetten naar de “vroegere” leverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Overstap is geslaagd

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de “nieuwe” energiemaatschappij in Echten. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij verhogen. Ook ontvang je een eindafrekening van je voormalige aanbieder. Bekijk nu “Fenor stroom“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is op dit moment iets waar veel mensen mee bezig zijn. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en besparen op de CO2 uitstoot. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De 2 meest toegepaste manieren zijn wind en zon (stroom). Bijna alle maatschappijen doen hier aan mee. De maatschappijen importeren zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen laten plaatsen voor op het dak of speciaal op zoek gaan naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan heel lucratief zijn. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en daarnaast je overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Jullie ontvangen hiervoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente De Wolden.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering wanneer je het vergelijk met een Nefit, Intergas, Remeha, Vaillant of AWB ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren schone windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke maatschappij doet hier aan mee. Extra info hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Ook interessant: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Drenthe.

Energieverbruik minderen

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Als je jouw energieconsumptie kunt minderen zal de besparing groot zijn. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op het vervuilen van de aarde. Koop specifiek producten met A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Echten

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiemaatschappijen in Echten en bezuinig op gas en licht!