Energieleveranciers Eagum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €235 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Eagum vergelijken gaat supersnel met behulp van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ontdekt probleemloos de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je checkt zo veel tijdelijke welkomstacties die je niet op de reguliere manier bij bijv. Budget Energie of Vattenfall kan scoren. Overstappen gaat eenvoudig en kost slechts een paar minuten. Op energieleverancieractie.nl lees je praktische feiten en hulp bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Eagum

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Eagum? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te kwalificeren waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt beïnvloed door jouw specifieke wensen: gas- en stroom consumptie en adres. Eveneens zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energietarieven. Dat beslaat maar beperkt je rekening voor de energie. Check maar eens jullie energie jaarrekening: opslag duurzame energie, regiotoeslag, leveringkosten, aansluitkosten, energiebelasting: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Verder hanteren enkele bedrijven een vorstelijke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €115 – €255. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Noordhoek.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Je hebt te maken met best een ingewikkelde rekensom. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Eagum juli 2024? Geef je adresgegevens plus een schatting van je energieverbruik in. Daarop doorzoek je een overzicht met de meest voordelige energiecontracten. Je selecteert ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Het overstappen is binnen no-time gepiept. Problemen bij het doorgeven van je gas & licht gebruik? Hier vind jij het stroomverbruik en gasverbruik van voor verschillende situaties.


Type huis Gasgebruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.850 kWh 675 m³
2 personen 2.350 kWh 1.075 m³
2 & 1 kind 3.000 kWh 1.375 m³
Familie (2 kinderen) 3.650 kWh 1.725 m³
Familie (3 kinderen) 4.350 kWh 1.975 m³

Alle pakketten

Alle betrouwbare providers vergelijken. Van Greenchoice tot aan Leon Zeewolde.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Niet langer een hoge rekening. Bespaar tot wel €265 per jaar.

Een snelle overstap

Mogelijk door de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Eagum

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een voordelig energiepakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Met behulp van energieleverancieractie.nl kan je direct energieprijzen Eagum vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en stoom/gas verbruik in en vind binnen no-time het goedkoopste contract. Meer details over een zeker contract? Bekijk dan de merkpagina. Check nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan die je hiernaast ziet en signaleer eenvoudig de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier voor je huis. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Wijngaarden afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Eagum?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Eagum juli 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Eagum? Onder dit stukje vind jij een ranglijst van meest bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Vattenfall, Essent + Energiedirect.nl, Budget Energie, ENGIE, Qurrent, Oxxio met een verbruik van 2100 kWh tot 3000 kWh stroom en 1300 m3 tot 1750 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Als consument bepaal je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga jij verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jouw bestaande energieaanbieder? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Goed om te weten: bekijk zeker even de kleine lettertjes van het huidige contract. Welke opzegtermijn geldt er, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Eagum. Op het moment dat je een bestelling hebt geplaatst ontvang je een bevestiging van de aankomende energieleverancier. In dit schrijven vind je de prijzen en kleine lettertjes (denk aan aansluitkosten, energiebelasting, verbruikskosten, leveringkosten, netbeheerkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen een week.

14 dagen bedenktijd

Op het moment dat jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen mag je gratis, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van oude contract

Dat vorige gas en stroom pakket wordt beëindigd. Doorgaans krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: overstappen vanwege verhuizing? Bij dit scenario moet je zelf doorgaans het contract even opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw “nieuwe” energiemaatschappij. Meestal moet dit een paar dagen voor de datum van overstap, maar het kan vaak nog tot een paar dagen na de overstap. Jouw “nieuwe” leverancier communiceert dit weer richting de eerdere leverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de geselecteerde energiemaatschappij in Eagum. Je ontvangt hiervan wederom een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij aanpassen. Daarbij krijg jij een overzicht + eindafrekening van je voormalige energieleverancier. Ga verder naar “De Vastelastenbond stroom“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een streven van veel mensen. Veelgehoorde kreten zijn je huis gasvrij verwarmen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? 2 relevante opties zijn manieren zijn zon en wind (energie). De meeste energie-aanbieders maken hier graag gebruik van. De leveranciers kopen deze zonne-energie en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie kun jij kiezen: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en tevens de “extra” stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een kleine vergoeding in de gemeente Leeuwarden.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Middels dit systeem verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig i.v.m. een Vaillant, AWB, Nefit, Atag of Intergas ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Zonneboilers zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties kom je windmolens tegen. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder energiepakket doet hier aan mee. De mogelijkheid hierop te selecteren wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets actueels: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Zodra jij jouw persoonlijke energieconsumptie kan verlagen kan je flink besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op de milieubelasting. Houd rekening met apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Eagum

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energieleveranciers in Eagum en betaal minder voor gas en licht!