Energieleveranciers Dordrecht Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €395 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Dordrecht vergelijken is gemakkelijk met onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ziet probleemloos de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je checkt zo veel tijdelijke welkomstkortingen die men standaard niet bij onder andere Energieflex en Vattenfall kan scoren. Het oversluiten gaat handig en kost slechts een paar minuten. Op deze website vergaar je functionele gegevens en handreikingen ten behoeve van het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat precies de overstapservice is, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Dordrecht

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Dordrecht? Het is niet mogelijk één energieleverancier te markeren die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het is afhankelijk van jouw specifieke wensen: energieverbruik en locatie. Eveneens ga je te kort door de bocht als je kijkt naar exclusief de energietarieven. Dat beslaat maar beperkt de energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarafrekening: je vindt daar: opslag duurzame energie, netbeheerkosten, aansluitkosten, energiebelasting, regiotoeslag: hier betaal je (indirect) ook voor. Ook schenken de meeste leveranciers een vorstelijke welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Doorgaans is dat zo’n €140 tot €275. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Nijbroek.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het gaat om een aanzienlijk ingewikkelde berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Dordrecht juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en een schatting van je energieverbruik in. Aansluitend volgt een tabel met beschikbare energiecontracten. Je ontdekt gemakkelijk de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is kinderspel, het is snel geregeld. Moeite bij het inschatten van jullie energieverbruik? Hieronder bekijk jij het gas- en stroomverbruik van voor verschillende situaties.


Omschrijving Gasverbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Gezinssamenstelling Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.850 kWh 700 m³
2 bewoners 2.300 kWh 1.125 m³
Familie (1 kind) 2.925 kWh 1.450 m³
2 & 2 kinderen 3.600 kWh 1.700 m³
Familie (3 kinderen) 4.050 kWh 2.100 m³

Alle maatschappijen

Alle bekende organisaties vergelijken. Van Allure Energie tot HVC.

Bekijk het goedkoopste pakket

Niet langer een hoge rekening. Bespaar tot wel €305 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Dordrecht

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig contract? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Door middel van onze tool kan jij direct energieprijzen Dordrecht vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusenergieverbruik in en vind snel de goedkoopste maatschappij. Meer informatie m.b.t. een bepaalde leverancier? Dat is te vinden in site van de leverancier. Check nu de beste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan rechts en vind vlug de milieuvriendelijkste of goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Westkapelle afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Dordrecht?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Zuid-Holland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het volledige verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Dordrecht juni 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Dordrecht? Hier bekijk je een ranglijst van gangbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Essent, Eneco, Pure Energie, Vattenfall, Greenchoice maar uiteraard ook Powerpeers, Oxxio, Budget Energie, Qurrent, Energiedirect.nl gerekend met een verbruik van 2200 kWh t/m 3750 kWh stroom plus 850 m3 – 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Als consument kies jij er zelf voor waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw bestaande energieaanbieder? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Kijk uit: bekijk ten alle tijde de voorschriften van de energieaanbieder. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Dordrecht. Wanneer je aankoop is verzonden zul jij een mail ontvangen van de geselecteerde energieleverancier. In deze mail of brief zie je de prijzen en regelgeving (bijvoorbeeld regiotoeslag, energiebelasting, leveringkosten, vastrecht, opslag duurzame energie: ) van jouw nieuwe pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Zodra je de bevestiging ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van oude contract

Jouw werkende pakket zal worden beëindigd. In de meeste gevallen krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Belangrijk: stap je over doordat je gaat verhuizen? Je moet dan zelf dikwijls de huidige contracten moet opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw “nieuwe” energieleverancier. Normaal gesproken doe je dit iets voor het moment van overstappen, maar het kan vaak nog tot 14 dagen na de overstap. Jouw toekomstige energieleverancier geeft dit door aan de eerdere energiemaatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Het overstappen is gelukt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Dordrecht. Je kunt rekenen op uiteraard een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon wijzigen. Daarbij incasseren jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw “oude” energiemaatschappij. Lees verder over “Fenor gas“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is op dit moment een belangrijk thema. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste alternatieven zijn windenergie en zonne-energie. Veel van de leveranciers werken hier dan ook graag mee. De aanbieders bestellen zonne-energie en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen installeren voor op je eigen huis of speciaal op zoek gaan naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen maar ook het overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Dordrecht.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn nog best duur in verhouding tot een Vaillant, Nefit, Atag, AWB of Remeha ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Pelletkachels kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland zie je grote parken met windmolens. Deze windturbines leveren 100% groene windstroom voor NL huishoudens. Niet elke aanbieder doet hier aan mee. De mogelijkheid hierop te selecteren wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Zuid-Holland.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval jij jouw persoonlijke energieconsumptie kan verlagen zal de besparing groot zijn. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op de milieubelasting. Koop specifiek producten met A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Dordrecht

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Dordrecht en betaal minder voor gas en licht!