Energieleveranciers Dodewaard Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €475 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Dodewaard vergelijken is een eitje door middel van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je treft moeiteloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je checkt zo veel tijdelijke welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij o.a. Budget Energie en Qurrent kunt gebruiken. Overstappen gaat moeiteloos en vlug. Hier bekijk je handige feiten en tips bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en wat je moeten weten ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Dodewaard

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Dodewaard? Het is niet mogelijk één energieleverancier aan te duiden die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: gas- en stroomverbruik en woonplaats. Verder moet je verder kijken dan puur de energietarieven. Dat beslaat slechts ten dele de energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarafrekening: je vindt daar: aansluitkosten, regiotoeslag, netbeheerkosten, energiebelasting, verbruikskosten: het telt allemaal mee. Daarnaast bieden enkele maatschappijen een gulle welkomstpremie voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €125 – €245. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Nieuwersluis.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Je hebt te maken met een aanzienlijk gecompliceerde rekensom. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Dodewaard mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarop volgt een resultatenpagina met de beste energie aanbieders. Je vindt zo ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. De overstap is binnen enkele minuten geregeld. Hulp nodig bij het inschatten van jullie energieverbruik? Hierna vind jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort woning Gasverbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.800 kWh 600 m³
2 personen 2.350 kWh 1.050 m³
Gezin + 1 kind 2.800 kWh 1.300 m³
2 & 2 kinderen 3.400 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.200 kWh 2.025 m³

Alle maatschappijen

Alle landelijke maatschappijen vergelijken. Van Budget Energie tot Vattenfall.

Vind het goedkoopste pakket

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen tot wel €285 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Dankzij de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Dodewaard

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Wil jij een voordelig pakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Door middel van onze tool kan jij moeiteloos energieprijzen Dodewaard vergelijken. Vul postcode + huisnummer en verbruiksgegevens in, en bekijk direct de goedkoopste maatschappij. Aanvullende info over een bepaald pakket? Selecteer dan de merkpagina. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan die je hiernaast ziet en bekijk binnen no-time de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier voor je huis. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Westdorpe afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Dodewaard?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Gelderland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Kies de beste aanbieding en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Dodewaard mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Dodewaard? Hieronder bekijk je een ranglijst van gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Essent, Vattenfall, Eneco, Pure Energie, Greenchoice en ook Energiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, ENGIE, Qurrent berekend met een consumptie van 1800 kWh t/m 3800 kWh stroom plus 1350 m3 – 1600 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In Nederland ben jij in control bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of ben je niet blij met jouw bestaande energieaanbieder? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Advies: controleer uiteraard de opgestelde regels van het energiecontract. Welke opzegtermijn geldt er, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Dodewaard. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst krijg je de bevestiging binnen van de aankomende organisatie. Daarin vind jij de geldige tarieven en voorwaarden (denk aan vastrecht, leveringkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag, energiebelasting: ) van het energiecontract. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

14 dagen bedenktijd

Wanneer je de bevestiging ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen kan je kosteloos en zonder specifieke reden jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Huidige contract beëindigen

Jouw werkende energiecontract wordt beëindigd. Gewoonlijk draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: krijg je een andere huis? Je moet dan zelf normaliter de huidige contracten moet opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de toekomstige energieleverancier. In de meeste gevallen gebeurt dit een paar dagen voor de datum van overstap, echter soms ook tot een paar dagen na de dag van overstappen. De toekomstige energieaanbieder speelt de standen door aan jouw “oude” aanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Het overstappen is gelukt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en kan je stroom en gas gebruiken van de geselecteerde energiemaatschappij in Dodewaard. Je ontvangt hiervan een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon verlagen. Tevens krijgen jullie een overzicht + eindafrekening van de eerdere leverancier. Bekijk ook “Westland Infra actietarief“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is op dit moment een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De twee meest interessante manieren zijn zon en wind (energie). Een groot aantal energiemaatschappijen werken hier dan ook graag mee. De aanbieders reserveren windenergie en zonne-energie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie kun jij kiezen: zonnepanelen laten plaatsen voor op je eigen huis of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en natuurlijk de “extra” stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. In ruil krijg je terugleververgoeding in de gemeente Neder-Betuwe.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zo kan je het gasverbruik flink reduceren. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig i.v.m. een Vaillant, Atag, AWB, Remeha of Nefit ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Je kunt flink besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines genereren volledig groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder energiecontract is automatisch aanbieder van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren vind je in onze energievergelijker. Iets van de laatste jaren: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Gelderland.

Energieverbruik reduceren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. In het geval je jouw energieconsumptie kan verlagen levert dat een besparing op. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Houd rekening met huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Dodewaard

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Dodewaard en betaal minder voor gas en licht!