Energieleveranciers Diemen Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €635 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Diemen vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit dankzij onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ontdekt moeiteloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je checkt zo veel aantrekkelijke aanbiedingen die men standaard niet bij bijvoorbeeld Greenchoice en Vandebron kunt vinden. Overstappen gaat handig en probleemloos. Op deze website vergaar je functionele details en support t.b.v. het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Diemen

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Diemen? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te onderscheiden die de laagste prijzen hanteert. Het heeft te maken met aspecten als: verbruik (kWh en m3) en adres. Ook ga je te kort door de bocht als je kijkt naar puur de energietarieven. Deze bepalen maar beperkt de energienota. Bekijk maar eens je jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: vastrecht, netbeheerkosten, leveringkosten, energiebelasting, aansluitkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Bovendien bieden de meeste maatschappijen een flinke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Dit kan zelfs oplopen van €80 – €210. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Nieuwe Niedorp.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: We hebben het hier over een aardig moeilijke berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Diemen mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarna vind je een resultatenpagina met de goedkoopste energiecontracten. Je ontdekt rap de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is binnen no-time gepiept. Problemen bij het invoeren van je jaarlijkse energiegebruik? Hier vind je het gas- en stroomverbruik van voor een aantal situaties.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.825 kWh 600 m³
2 bewoners 2.300 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 2.900 kWh 1.375 m³
2 & 2 kinderen 3.700 kWh 1.700 m³
Gezin + 3 kinderen 4.250 kWh 2.000 m³

Complete vergelijking

Alle landelijke aanbieders vergelijken. Van Eneco tot en met NLE.

Het goedkoopste contract

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen tot wel €365 per jaar.

Gelijk overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Diemen

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! Door middel van de vergelijker kan je vlug energieprijzen Diemen vergelijken. Geef je woongegevens en ook stoom/gas verbruik in en zoek moeiteloos de goedkoopste leverancier. Meer informatie m.b.t. een bepaald contract? Klik dan op het bedrijfsprofiel. Vergelijk nu de belangrijkste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan rechts en vergelijk onmiddellijk de meest geschikte of meest betaalbare energieleverancier voor je huis. Vind alles uit over goedkoopste energie in Wemeldinge afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Diemen?

 1. Voer jouw locatie in (Noord-Holland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Diemen mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Diemen? Op deze pagina vind je een tabel met gangbare pakketten van energiemaatschappijen zoals Vattenfall, Pure Energie, Essent, Eneco, Greenchoice + ENGIE, Oxxio, Energiedirect.nl, Budget Energie, Powerpeers op basis van een verbruik van 1950 kWh – 3900 kWh stroom en 1250 m3 – 1850 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Als consument kies je zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Loopt het contract bijna af, ga je van huis wisselen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jullie actuele energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Kijk uit: doorzoek altijd de voorwaarden van de energieaanbieder. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Diemen. Op het moment dat je aankoop is verzonden ontvang je een bevestiging van jouw aanstaande leverancier. In deze mail of brief tref jij de prijzen en extra regels (onder andere energiebelasting, opslag duurzame energie, vastrecht, regiotoeslag, netbeheerkosten: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, en het duurt een paar dagen.

Wettelijke bedenktijd

Als je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder opgaaf van reden het nieuwe contract cancellen. Doe je niets? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Oude energiepakket opzeggen

Je werkende gas en stroom pakket wordt opgezegd. Normaliter zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Tip: krijg je een andere huis? In dat geval moet je zelf in de meeste gevallen de actuele abonnementen stopzetten.

Doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw aanstaande energieaanbieder. Meestal dien je dit te doen zo’n week voor het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook 15 dagen na de overstap. De toekomstige leverancier zal deze gegeven doorzetten naar jouw oude energieaanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgerond, en zal gas en stroom worden geleverd door de geselecteerde energiemaatschappij in Diemen. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment corrigeren. Ook krijg jij een overzicht + eindafrekening van je voormalige energiemaatschappij. Lees verder over “Noordelijk Lokaal Duurzaam actietarief“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is op dit moment iets waar veel mensen mee bezig zijn. Veelgehoorde kreten zijn je huis gasvrij verwarmen en de uitstoot van CO2 reduceren. Wat kan ik zelf doen met groene energie? Twee veelbesproken keuzes zijn wind en zon (stroom). Bijna alle energie-aanbieders werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen bestellen zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen installeren voor op je eigen huis of bewust de keuze maken voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan al snel lonen. Je kunt je eigen stroom gebruiken en natuurlijk de “extra” stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Diemen.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Op die manier gaat je gasverbruik flink omlaag. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in verhouding tot een Vaillant, Atag, Remeha, Intergas of AWB ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Je kunt flink besparen op de energierekening. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines genereren volledig groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren zul je in de energievergelijker terugvinden. Wat ook in opkomst is: een deel van een windmolen kopen in provincie Noord-Holland.

Energieverbruik minderen

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Als jij jouw persoonlijke energieconsumptie reduceert kan je flink besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op de milieubelasting. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Diemen

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk aanbieders van energie in Diemen en betaal minder voor gas en licht!