Energieleveranciers De Westereen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €645 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in De Westereen vergelijken gaat supersnel middels onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ontdekt vlug de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Ontdek aantrekkelijke acties die jij niet via de normale weg bij bijvoorbeeld Energiedirect.nl of Qwint kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en rap. Op deze website vergaar je functionele toelichtingen en tips ter ondersteuning bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, meer info over overstappen, en wat jij kunt doen betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier De Westereen

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in De Westereen? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te vermelden die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: verbruik (kWh en m3) en woning. Bovendien moet je verder kijken dan puur de energietarieven. Dit bepaalt maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de jaarafrekening: je vindt daar: opslag duurzame energie, verbruikskosten, energiebelasting, leveringkosten, regiotoeslag: het telt allemaal mee. Daarnaast bieden de meeste leveranciers een hoge welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €155 tot +/- €290. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Nederhorst den Berg.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het betreft een behoorlijk flinke calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in De Westereen juli 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarop doorzoek je een overzicht met de meest voordelige energiemaatschappijen. Jij kiest onmiddellijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is binnen enkele minuten gedaan. Hulp nodig bij het inschatten van gas en stroom verbruik? Hier detecteer je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type woning Verbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Type huishouden Stroom Gas
1 persoon 1.975 kWh 750 m³
2 personen 2.275 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 2.750 kWh 1.450 m³
Familie (2 kinderen) 3.450 kWh 1.625 m³
2 & 3 kinderen 4.350 kWh 1.900 m³

Complete vergelijking

Alle betrouwbare organisaties vergelijken. Van E.ON tot HVC.

Bekijk het goedkoopste pakket

Vergelijk alle contracten op prijs. Bespaar tot wel €315 per jaar.

Een snelle overstap

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in De Westereen

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar energiecontract? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Door middel van onze tool kun jij rap energieprijzen De Westereen vergelijken. Voer je adres + verbruik in, en selecteer snel de goedkoopste maatschappij. Meer weten over een zeker pakket? Selecteer dan de merkpagina. Stap nu over naar de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan hiernaast en bekijk meteen de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier voor je huis. Lees nu verder over goedkoopste energie in Wanneperveen afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in De Westereen?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het exacte verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in De Westereen juli 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in De Westereen? Op de site bekijk je een lijstje met veel bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Vattenfall, NLE, Greenchoice, Essent, Pure Energie en ook Powerpeers, Energiedirect.nl, Oxxio, Qurrent, ENGIE berekend met een consumptie van 1800 kWh t/m 2900 kWh stroom en 1200 m3 – 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben jij in control bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga jij verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw huidige energieaanbieder? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Kijk uit: bekijk altijd de opgestelde regels van jouw energiemaatschappij. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in De Westereen. Vanaf het punt dat het contract is doorgevoerd zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de aankomende energieaanbieder. Daarin bekijk je alle tarieven en kleine lettertjes (bijvoorbeeld leveringkosten, opslag duurzame energie, vastrecht, netbeheerkosten, energiebelasting: ) van het gekozen pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, en het duurt een paar dagen.

14 dagen bedenktijd

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je gratis en zonder je te hoeven verantwoorden je nieuwe abonnement opzeggen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude energiepakket opzeggen

Het actuele pakket wordt opgezegd. Meestal doet de nieuwe aanbieder dit. Goed om te weten: stap je over doordat je gaat verhuizen? In dat geval moet je zelf dikwijls het oude abonnement annuleren.

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de aanstaande leverancier. Gewoonlijk doe je dit iets voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot een paar dagen na de overstap. De nieuwe aanbieder communiceert dit weer richting je voormalige aanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en kan je stroom en gas gebruiken van jouw nieuwe energiemaatschappij in De Westereen. Je ontvangt hiervan wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij aanpassen. Bovendien ontvang je de eindafrekening van de eerdere leverancier. Bekijk ook “Oxxio actie“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is tegenwoordig een streven van veel mensen. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De meest relevante manieren zijn zon en wind (energie). Bijna alle energieleveranciers hebben dit al geïntegreerd. De organisaties reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen installeren voor op je eigen huis of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan heel lucratief zijn. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken maar ook jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Hiervoor ontvang je terugleververgoeding in de gemeente Dantumadiel.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zo kan je het gasverbruik flink reduceren. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig in verhouding tot een Vaillant, Intergas, AWB, Atag of Remeha ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Pelletkachels kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op steeds meer plekken vormen windmolens het landschap. Een windturbine levert volledig groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiepakket doet hier aan mee. Meer daarover kan je bekijken in de energievergelijker. Ook interessant: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Wil je echt groen zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval je jouw energieconsumptie weet te verkleinen heeft dat direct effect. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de uitstoot van CO2. Koop specifiek zuinige apparaten en A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in De Westereen

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in De Westereen en bespaar op gas en licht!