Energieleveranciers Bolsward Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €635 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Bolsward vergelijken is kinderspel dankzij onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je checkt à la minute de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Ontdek tijdelijke kortingsacties die men standaard niet bij bedrijven als DELTA en Vandebron kunt gebruiken. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat gemakkelijk en rap. Op deze website vergaar je toepasbare feiten en tips ten behoeve van het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Bolsward

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Bolsward? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te noemen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt mede bepaald door jouw specifieke wensen: stroom- en gasverbruik en adres. Eveneens ga je te kort door de bocht als je kijkt naar exclusief de energietarieven. Dit beïnvloed slechts ten dele de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: opslag duurzame energie, energiebelasting, vastrecht, leveringkosten, netbeheerkosten: het wordt allemaal doorbelast. Verder bieden de meeste aanbieders een hoge welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Deze loopt op van €110 t/m €285. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Lopik.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met een aardig complexe rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Bolsward juni 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en een schatting van je energieverbruik in. Vervolgens volgt een tabel met de beste energiecontracten. Je selecteert direct de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap is binnen no-time doorgevoerd. Advies nodig bij het doorgeven van gas en stroom verbruik? Hier tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 2.000 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.475 kWh 1.050 m³
Gezin + 1 kind 2.900 kWh 1.300 m³
2 & 2 kinderen 3.675 kWh 1.650 m³
2 & 3 kinderen 4.175 kWh 1.950 m³

Alle aanbieders

Alle erkende maatschappijen vergelijken. Van Anode Energie tot Vattenfall.

Besparen op de energienota

Neem afscheid van hoge rekeningen. Besparingen tot wel €485 per jaar.

Gelijk overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Bolsward

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. Door middel van onze zoekmachine kun je probleemloos energieprijzen Bolsward vergelijken. Geef je huisnummer en postcode + gas/licht inschatting in en kies moeiteloos het goedkoopste contract. Meer details over een zeker pakket? Selecteer dan website van de aanbieder. Stap nu over naar de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen rechts en signaleer rap de meest geschikte of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Lees nu verder over goedkoopste energie in Twijzelerheide afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Bolsward?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Bolsward juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Bolsward? Onder dit stukje lees je een aantal van meest bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als Essent, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Vattenfall maar uiteraard ook ENGIE, Oxxio, Qurrent, Powerpeers, Budget Energie met een verbruik van 1550 kWh tot 2950 kWh stroom en 1200 m3 – 2000 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land ben jij er verantwoordelijk voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet blij met jouw energieaanbieder? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Belangrijk: achterhaal ten alle tijde de voorwaarden van het huidige contract. Hoe zit het met de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Bolsward. Nadat je een bestelling hebt geplaatst zul jij een mail ontvangen van jullie nieuwe energieleverancier. In dit schrijven lees je de geldige tarieven en condities (zoals netbeheerkosten, leveringkosten, vastrecht, opslag duurzame energie, aansluitkosten: ) van het gekozen pakket. Dit kan per mail of post, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd energiecontract

Wanneer je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode mag je gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude contract opzeggen

Het werkende pakket wordt beëindigd. Normaal gesproken draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Belangrijk: krijg je een andere huis? Dan moet je zelf doorgaans het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

De overstap goed regelen? Dan moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de aanstaande energiemaatschappij. In de meeste gevallen gebeurt dit iets voor de gekozen dag van overstappen, maar soms gebeurt het ook twee weken na de dag van overstappen. De toekomstige leverancier speelt de standen door aan je voormalige energiemaatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en kan je stroom en gas gebruiken van jouw nieuwe energiemaatschappij in Bolsward. Hiervoor krijg je een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon bewerken. Tevens krijg je te maken met een jaaroverzicht en eindafrekening van de “vroegere” leverancier. Bekijk ook “Westland Infra variabel tarief“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is hedendaags een veelbesproken doelstelling. Denk aan wonen zonder gasaansluiting en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De twee meest interessante manieren zijn zonne-energie en windenergie. Een groot aantal energieleveranciers maken hier graag gebruik van. De leveranciers kopen deze zonne-energie en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Investeren in zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken maar ook de “extra” stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Hiervoor ontvang je een leuke prijs in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Op die manier verbruik je amper nog gas. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig in verhouding tot een Remeha, AWB, Atag, Nefit of Vaillant ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Zonneboilers, Pelletkachels en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. De windturbine voorziet in schone windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder energiepakket is automatisch aanbieder van groene stroom. Extra info hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Ook interessant: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Wanneer jij de energievraag kan verlagen heeft dat direct effect. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Bolsward

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Bolsward en betaal minder voor gas en licht!