Energieleveranciers Avenhorn Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €665 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Avenhorn vergelijken is gemakkelijk via onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je achterhaalt vlug de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je checkt zo veel exclusieve welkomstacties die je niet via de website van bijv. Energieflex en Vandebron ontvangt. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat makkelijk en snel. Hieronder bekijk je bruikbare details en hulp t.b.v. het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en wat je moeten weten omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Avenhorn

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Avenhorn? Het is niet mogelijk één energieleverancier te betitelen waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door jouw persoonlijke situatie: verbruik (kWh en m3) en postcode. Uiteraard moet je meer mee laten wegen dan alleen de energietarieven. Dat beslaat maar beperkt de energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening: jij betaalt opslag duurzame energie, energiebelasting, verbruikskosten, netbeheerkosten, regiotoeslag: het telt allemaal mee. Verder hanteren enkele maatschappijen een aantrekkelijke welkomstpremie voor overstappers. Doorgaans is dat zo’n €120 tot +/- €215. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Kornhorn.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Je hebt te maken met best een gecompliceerde calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Avenhorn juli 2024? Geef je adresgegevens plus energieverbruik in. Aansluitend vind je een overzicht met de beste energieleveranciers. Je vindt zo simpel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is kinderspel, het is snel doorgevoerd. Hulp nodig bij het invullen van gas en stroom verbruik? Hierna vind je het stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.975 kWh 750 m³
2 bewoners 2.250 kWh 1.125 m³
Familie (1 kind) 2.775 kWh 1.500 m³
Gezin + 2 kinderen 3.575 kWh 1.625 m³
Familie (3 kinderen) 4.000 kWh 2.075 m³

Alle leveranciers

Alle grote providers vergelijken. Van Huismerk Energie tot Innova Energie.

Het goedkoopste contract

Vergelijk alle contracten op prijs. Dit scheelt je zo €435 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Profiteer van de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Avenhorn

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! D.m.v. onze tool kunnen jullie ogenblikkelijk energieprijzen Avenhorn vergelijken. Geef je woongegevens en gas/licht inschatting in en bekijk binnen no-time de goedkoopste maatschappij. Meer details over een zekere leverancier? Bekijk dan de overkoepelende merksite. Stap nu over naar de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan rechts en signaleer onmiddellijk de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier voor je huis. Ook interessant: goedkoopste energie in Spankeren afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Avenhorn?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Noord-Holland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Avenhorn juli 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Avenhorn? Nu lees je een tabel met veel bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals Greenchoice, Vattenfall, Essent, Pure Energie, NLE maar ook ENGIE, Powerpeers, Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio uitgaande van een verbruik van 2250 kWh – 3750 kWh stroom plus 1000 m3 tot 1900 m3 gas.

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In Nederland kies jij er zelf voor bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of voel je je niet meer thuis bij jouw bestaande maatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Let op: doorzoek uiteraard de kleine lettertjes van het gekozen energiepakket. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Avenhorn. Wanneer je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je een bevestiging van de nieuwe leverancier. In dit schrijven bekijk jij alle tarieven en bijkomende kosten (bijvoorbeeld vastrecht, regiotoeslag, netbeheerkosten, energiebelasting, aansluitkosten: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd energiecontract

Als het nieuwe contract binnen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Gedurende deze dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie is nu definitief.

Oude contract opzeggen

Dat oude gas & licht pakket wordt opgezegd. Gewoonlijk zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Goed om te weten: overstappen vanwege verhuizing? Bij dit scenario moet je zelf in de meeste gevallen het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een correcte afhandeling dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw aanstaande leverancier. In de regel wordt dit van je gevraagd vlak voor de overstapdatum, maar soms gebeurt het ook 1 of 2 weken na de overstapdatum. De nieuwe energieaanbieder stuurt de standen door naar jouw oude energieleverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en start de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Avenhorn. Het is nog even wachten op natuurlijk een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze inschatting van kosten kan je altijd bijstellen. Ook krijgen jullie jouw persoonlijke eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “Leon Zeewolde contract afsluiten“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is momenteel een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Hierbij kun je denken aan gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De twee meest interessante keuzes zijn zon en wind (energie). Bijna alle energie-aanbieders hebben dit al geïntegreerd. De leveranciers halen deze windenergie en zonne-energie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: investeren in zonnepanelen voor je appartement of huis of gaan voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen of uiteraard je overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Hiervoor ontvang je een kleine vergoeding in de gemeente Koggenland.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Daardoor verbruik je amper nog gas. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig i.v.m. een Intergas, Nefit, AWB, Vaillant of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op steeds meer plekken vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder aanbieder is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer daarover kan je bekijken in de energievergelijker. Iets actueels: een deel van een windmolen kopen in provincie Noord-Holland.

Energieverbruik reduceren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval je jouw energieconsumptie minimaliseert kan je flink besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op de milieubelasting. Ga zoveel mogelijk voor zuinige apparaten en A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Avenhorn

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Avenhorn en bespaar op gas en licht!