Energieleveranciers Annen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €425 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Annen vergelijken gaat eenvoudig met behulp van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je checkt moeiteloos de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je vind hier alle unieke welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij onder andere Clean Energy en Vattenfall ontvangt. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat gemakkelijk en snel. Op energieleverancieractie.nl vind jij bruikbare details en handreikingen ter ondersteuning bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat precies de overstapservice is, en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Annen

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Annen? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te noemen die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: gas- en stroom consumptie en locatie. Ook ga je te kort door de bocht als je kijkt naar puur de energietarieven. Deze bepalen slechts deels de uiteindelijke energierekening. Controleer maar de jaarafrekening: je vindt daar: netbeheerkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, aansluitkosten, vastrecht: het telt allemaal mee. Tevens verstrekken enkele organisaties een gulle welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €115 tot €235. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Kloosterzande.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Je hebt te maken met nogal een complexe calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Annen april 2024? Geef je adresgegevens plus je geschatte verbruik in. Daarna doorzoek je een opsomming met de meest voordelige energiebedrijven. Je ontdekt handig de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Het overstappen is binnen no-time geregeld. Problemen bij het doorgeven van je jaarlijkse energiegebruik? Hier bekijk jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.925 kWh 650 m³
2 bewoners 2.275 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 2.975 kWh 1.350 m³
2 & 2 kinderen 3.500 kWh 1.650 m³
Familie (3 kinderen) 4.250 kWh 2.025 m³

Alle pakketten

Alle populaire partijen vergelijken. Van Essent tot en met Vattenfall.

Het goedkoopste contract

Eenvoudig vergelijken op prijs. Je bespaart zo €325 per jaar.

Razendsnel overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Annen

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar energiecontract? Hier tref je alle goedkope contracten. Op basis van energieleverancieractie.nl kunnen jullie meteen energieprijzen Annen vergelijken. Voer je adres & verbruik in, en kies snel de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een bepaald contract? Klik dan op het bedrijfsprofiel. Stap nu over naar alle energieaanbiedingen en actiekortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen die je hiernaast ziet en signaleer direct de duurzaamste of de goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Sluiskil afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Annen?

 1. Voer jouw locatie in (Drenthe)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Annen april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Annen? Nu vind jij een aantal van standaard pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Essent, NLE, Eneco, Greenchoice, Pure Energie + Qurrent, Oxxio, Budget Energie, Powerpeers, Energiedirect.nl uitgaande van een verbruik van 2350 kWh t/m 3700 kWh stroom en 1250 m3 t/m 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In Nederland beslis jij zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je binnenkort ergens anders wonen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van je maatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Belangrijk: achterhaal wel de voorschriften van de huidige energieleverancier. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Annen. Vanaf het punt dat je een bestelling hebt geplaatst zul jij een mail ontvangen van jouw aanstaande energieleverancier. Aan de hand daarvan lees je afgesproken prijzen en extra regels (zoals regiotoeslag, aansluitkosten, opslag duurzame energie, energiebelasting, verbruikskosten: ) van het gekozen pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Wanneer de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder opgaaf van reden het nieuwe contract cancellen. Doe je niets? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van huidige energiecontract

Het actuele contract zal worden beëindigd. Gewoonlijk doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: staat er een verhuizing op stapel? Je moet dan zelf gewoonlijk de actuele abonnementen stopzetten.

Doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw “nieuwe” energiemaatschappij. Normaliter gebeurt dit iets voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook 15 dagen na de overstapdatum. De nieuwe aanbieder geeft dit door aan jouw “oude” energiemaatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Het overstappen is gelukt

Is alles gelukt? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en start de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Annen. Je ontvangt hiervan vanzelfsprekend een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon verhogen. Voorts ontvangen jullie de eindafrekening van jouw “oude” energieleverancier. Ga verder naar “Endinet Groep contract“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is momenteel iets waar veel mensen mee bezig zijn. Denk aan een gasvrij huis en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? Twee veelbesproken mogelijkheden zijn zonne-energie en windenergie. Veel leveranciers maken hier graag gebruik van. De aanbieders importeren zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie kun jij kiezen: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of gaan voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom of uiteraard het overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Daarvoor heb je recht op een aantrekkelijk tarief in de gemeente Aa en Hunze.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Middels dit systeem verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant of Atag ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Je kunt flink besparen op de energienota. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Zonneboilers zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op steeds meer plekken zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren grote hoeveelheden windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke leveranciers is automatisch aanbieder van groene stroom. Extra info hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Ook interessant: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Drenthe.

Besparen energieverbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Wanneer je jouw eigen verbruik weet te verkleinen zal de besparing groot zijn. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Kies bijvoorbeeld bewust voor apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Annen

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Annen en bespaar op gas en licht!