Energieleveranciers Alblasserdam Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €415 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Alblasserdam vergelijken gaat eenvoudig dankzij onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je bekijkt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je checkt zo veel speciale aanbiedingen die jij niet via de normale weg bij bedrijven als De Vastelastenbond en Pure Energie kunt gebruiken. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat moeiteloos en rap. Hier vind je bruikbare toelichtingen en tips t.b.v. het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe de overstapservice werkt, en wat er allemaal mogelijk is rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Alblasserdam

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Alblasserdam? Het is niet mogelijk één energieleverancier te vermelden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het heeft te maken met indicatoren zoals: verbruik (kWh en m3) en postcode. Uiteraard zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate de uiteindelijke energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: vastrecht, aansluitkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie, verbruikskosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Verder gunnen de meeste organisaties een flinke welkomstkorting voor overstappers. Deze loopt op van €165 tot +/- €245. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Kalenberg.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het is nogal een complexe berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Alblasserdam september 2023? In stap 1 vul jij jouw postcode en je geschatte verbruik in. Daarna tref jij een opsomming met beschikbare energieleveranciers. Je treft eenvoudig de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Hulp nodig bij het invoeren van je jaarlijkse energiegebruik? Op energieleverancieractie.nl detecteer je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Gezinssamenstelling Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.825 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.150 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 2.900 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.575 kWh 1.675 m³
Gezin + 3 kinderen 4.375 kWh 1.975 m³

Alle organisaties

Alle grote organisaties vergelijken. Van Anode Energie tot MAIN Energie.

Het goedkoopste contract

Vind de goedkoopste leverancier. Je bespaart zo €335 per jaar.

Gelijk overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Alblasserdam

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar pakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Op basis van energieleverancieractie.nl kan je vlug energieprijzen Alblasserdam vergelijken. Vul jouw locatie + gas/licht inschatting in en vind meteen het goedkoopste contract. Meer info over een zeker pakket? Bekijk dan de merkpagina. Vergelijk nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan rechts en ontdek vlug de duurzaamste of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Siegerswoude afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Alblasserdam?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Zuid-Holland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Alblasserdam september 2023

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Alblasserdam? Op deze website doorzoek jij een aantal van beschikbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Greenchoice, NLE, Essent, Pure Energie, Vattenfall maar uiteraard ook Budget Energie, Energiedirect.nl, Oxxio, ENGIE, Qurrent met een verbruik van 2500 kWh tot 3750 kWh stroom plus 1350 m3 t/m 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In ons land mag je helemaal zelf kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, ga jij verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jouw energieleverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Tip: bekijk ten alle tijde de opgestelde regels van het gekozen energiepakket. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Alblasserdam. Nadat je nieuwe bestelling is afgerond zul jij een mail ontvangen van de geselecteerde energieaanbieder. Daarin lees je de prijzen en voorwaarden (denk aan netbeheerkosten, vastrecht, leveringkosten, aansluitkosten, verbruikskosten: ) van het gekozen pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, en het duurt een paar dagen.

2 weken bedenktijd

Wanneer de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze periode mag je zonder consequenties en zonder specifieke reden het contract ongeldig verklaren. Doe je niets? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van oude contract

Jouw lopende pakket wordt stopgezet. In de meeste gevallen zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Advies: krijg je een andere huis? Je moet dan zelf dikwijls de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw “nieuwe” leverancier. Doorgaans wordt dit van je gevraagd vlak voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook twee weken na de gekozen overstapdatum. Jouw aanstaande energiemaatschappij stuurt de standen door naar de “vroegere” energiemaatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Het overstappen is gelukt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en zal gas en stroom worden geleverd door de “nieuwe” energiemaatschappij in Alblasserdam. Je ontvangt hiervan uiteraard een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze schatting van verbruikskosten mag jij verlagen. Daarnaast krijg je te maken met een jaaroverzicht en eindafrekening van je voormalige energieaanbieder. Bezoek nu “Enexis“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is hedendaags een hot topic. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en de uitstoot van CO2 reduceren. Maar hoe werkt groene energie nou precies? 2 relevante opties zijn mogelijkheden zijn zon en wind (energie). Veel van de energie-aanbieders werken hier dan ook graag mee. De organisaties kopen deze zonnestroom en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op jouw woning of specifiek zoeken naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en bovendien de “extra” stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Alblasserdam.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Op die manier verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig in verhouding tot een Intergas, Atag, Vaillant, Remeha of Nefit ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

In alle provincies zie je grote parken met windmolens. Windturbines dragen bij aan schone windstroom voor NL huishoudens. Niet elke aanbieder biedt groene stroom via wind. Extra info hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Misschien iets voor je: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Zuid-Holland.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als je jouw eigen verbruik weet te verkleinen kan je dat aanzienlijk besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op de milieubelasting. Koop specifiek producten met A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Alblasserdam

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energie aanbieders in Alblasserdam en bezuinig op gas en licht!