Energieleveranciers Hidaard Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €425 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Hidaard vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je bekijkt snel de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Ontdek speciale welkomstkortingen die men standaard niet bij aanbieders zoals De Vastelastenbond en Noordelijk Lokaal Duurzaam kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat handig en zonder problemen. Op deze pagina vind jij bruikbare informatie en adviezen voor het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Hidaard

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Hidaard? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te bestempelen waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt beïnvloed door jouw specifieke wensen: energieverbruik en woning. Verder moet je meer mee laten wegen dan alleen de energietarieven. Deze bepalen slechts deels de energierekening. Bekijk maar eens je energie jaarrekening: aansluitkosten, energiebelasting, leveringkosten, netbeheerkosten, opslag duurzame energie: het wordt allemaal doorbelast. Tevens schenken de meeste maatschappijen een flinke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €150 – €285. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Sevenum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over nogal een moeilijke calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Hidaard mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Nadien tref jij een tabel met relevante energie aanbieders. Je vindt zo à la minute de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen stelt niet veel voor, het is zo gepiept. Hulp nodig bij het invoeren van jouw verbruik? Hierna vind jij het gas- en stroomverbruik van voor verschillende situaties.


Soort huis Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.875 kWh 675 m³
2 personen 2.150 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 2.725 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.750 kWh 1.675 m³
2 & 3 kinderen 4.300 kWh 2.050 m³

Compleet aanbod

Alle landelijke aanbieders vergelijken. Van Allure Energie tot aan Qurrent.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Niet langer een hoge rekening. Besparingen tot wel €415 per jaar.

A la minute overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Hidaard

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Ben jij op zoek naar een goedkoop contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Aan de hand van onze tool kun je eenvoudig energieprijzen Hidaard vergelijken. Vul postcode + huisnummer + verbruiksgegevens in, en selecteer rap de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een bepaald pakket? Dat is te vinden in het bedrijfsprofiel. Profiteer nu van de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen hiernaast en ontdek direct de milieuvriendelijkste of voordeligste energieleverancier voor jullie woning. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Bleiswijk afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Hidaard?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de contractsduur die bij je past (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Hidaard mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Hidaard? Op deze pagina vind je een tabel met gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Essent, Vattenfall, NLE, Greenchoice, Pure Energie maar ook Qurrent, Energiedirect.nl, Powerpeers, ENGIE, Budget Energie met een verbruik van 1500 kWh tot 2700 kWh stroom plus 1200 m3 – 1650 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In ons land mag je helemaal zelf kiezen waar jij je gas en licht inkoopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je van huis wisselen, of ben je niet blij met jullie actuele energieaanbieder? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Kijk uit: achterhaal wel de kleine lettertjes van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Hidaard. Wanneer jij een contract hebt afgesloten krijg je de bevestiging binnen van jouw aanstaande maatschappij. Daarin bekijk jij alle tarieven en kleine lettertjes (denk hierbij aan vastrecht, verbruikskosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, aansluitkosten: ) van het gekozen pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen een week.

14 dagen bedenktijd

Wanneer je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken en zonder je te hoeven verantwoorden jouw aanvraag annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude contract opzeggen

Het oude contract wordt stopgezet. Gewoonlijk wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Let op: krijg je een andere huis? Jij zult dan normaliter het oude abonnement annuleren.

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw “nieuwe” leverancier. Doorgaans doe je dit zo’n week voor de overstapdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot twee weken nadat het contract is ingegaan. Jouw “nieuwe” leverancier communiceert dit weer richting je voormalige energieaanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Het overstappen is gelukt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de “nieuwe” energiemaatschappij in Hidaard. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon aanpassen. Voorts krijg jij een jaaroverzicht en eindafrekening van de “vroegere” energieaanbieder. Bezoek nu “Noordelijk Lokaal Duurzaam voor gas en licht“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is hedendaags een streven van veel mensen. Denk aan je huis gasvrij verwarmen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De meest relevante opties zijn zonnestroom en windenergie. Veel leveranciers werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen halen deze zonne-energie en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er meerdere keuzes: zelf zonnepanelen aanschaffen voor je appartement of huis of gaan voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en natuurlijk je overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Jullie ontvangen hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente Littenseradiel.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zodoende zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs wanneer je het vergelijk met een Intergas, AWB, Nefit, Atag of Vaillant ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energienota. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door het hele land zie je grote parken met windmolens. De windturbine voorziet in grote hoeveelheden windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke aanbieder biedt deze vorm van stroom aan. Een uitgebreide filter zul je in de energievergelijker terugvinden. Ook interessant: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Wanneer je jouw eigen verbruik kunt terugdringen heeft dat direct effect. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op CO-2 uitstoot. Houd rekening met zuinige apparaten en A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Hidaard

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Hidaard en bezuinig op gas en licht!